Thursday, January 17, 2013

Η Χρυσή Αυγή


Θα ήθελα να πω ορισμένες σκέψεις μου σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ορμώμενος από διάφορα περιστατικά της πρόσφατης επικαιρότητας.
Παρότι δεν είμαι, ούτε και πρόκειται να γίνω οπαδός ακροδεξιών οργανώσεων, όπως δεν πρόκειται να γίνω οπαδός ακροαριστερών οργανώσεων, θεωρώ πως έχω το δικαίωμα της γνώμης, όπως κάθε πολίτης που ζει στην Αθήνα της κρίσης.
Και έχω να πω το εξής:

Όποιος εσφαλμένα θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και πολιτικά την αποτιμά αμιγώς με όρους περιθωρίου, είναι καταδικασμένος να υποστεί τρομερή ήττα σε κάθε επίπεδο.

Η Χρυσή Αυγή, σίγουρα χρησιμοποιεί ορολογία φανατικών και έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια διάφορα σύμβολα και διάφορες "θεωρίες" που προέρχονται από την ρατσιστική άκρα δεξιά. Σίγουρα η Χρυσή Αυγή, είναι πρωταγωνιστής σε περιστατικά βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Σίγουρα η Χρυσή Αυγή αποτελείται από ανθρώπους επιπέδου "μαφίας της νύχτας", καθώς πολλά "στελέχη" της είναι πρώην στρατιωτικοί, αστυνομικοί κλπ που καθώς λόγω της νομοθεσίας έχουν δικαίωμα οπλοκατοχής μπορούν να εργαστούν σε δουλειές φύλαξης, σεκιούριτι, μπράβοι κλπ.
Σίγουρα στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν νοσταλγοί του Χίτλερ και κάθε λογής ολοκληρωτισμού.
Σίγουρα όλοι αυτοί οι τύποι έχουν πυραμιδική στρατιωτική οργάνωση που ξεφεύγει από την κοινή αντίληψη περί υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που όλοι μας λίγο πολύ βιώνουμε εντός διαφόρων επαγγελματικών ή μη, ομάδων.

Όμως αυτό που βλέπουμε ΣΗΜΕΡΑ, δεν είναι η Χρυσή Αυγή που περιέγραψα παραπάνω.

Είναι μια συνεχής και συνεχόμενη μετάλλαξη του ακροδεξιού χώρου, προς το κεντρικότερο, προς μια μορφή "δυναμικότερης" παραδοσιακής δεξιάς, που δε διστάζει "να βυθίσει το μαχαίρι στο κόκκαλο" και να καταγγείλει ποικιλοτρόπως "τα κακώς κείμενα"

Η Χρυσή Αυγή σήμερα, αποτινάσσει το φρικαλέο και αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού και μετατρέπεται σε υποκατάστατο "ελληνοκεντρικών και εθνικών σχηματισμών" που παλαιότερα υπήρχαν με τη μορφή της ΕΠΕΝ, της 4ης Αυγούστου και πολύ αργότερα ως ΛΑΟΣ και εν μέρει Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Και το κάνει αυτό, διότι με συνεχώς επιβεβαιούμενα ποσοστά του 10%, έχει την άνεση να κρύψει κάτω από το "χαλάκι" τους πιο φανατικούς "κράχτες" της και να γίνει πιο ευπαρουσίαστη σε ένα μεγαλύτερο "αγανακτισμένο" κοινό ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση....όμως έχουν "δει καλό" από τη Χρυσή Αυγή, έστω και έμμεσα....

ΤΙ ΛΕΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ?

Ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει μια ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ηγετική ομάδα, με πολύ μεγάλη εμπειρία στο πολιτικό παιχνίδι (Μιχαλολιάκος) που αθόρυβα και με ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ επικοινωνιακές κινήσεις και τακτικισμούς, έχει καταφέρει να "χτίσει" ένα μπλόκ ακροατών και θεατών των θέσεων της ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτούς που μέχρι σήμερα ήταν στο περιθώριο.

Εκμεταλλευόμενη (σοφά) τις παλινωδίες αλλά και τις οργανωσιακές αδυναμίες άλλων κομμάτων της δεξιάς, που δε μπορούν να "κεφαλαιοποιήσουν" την κρίση ως πολιτικό ρεύμα ενίσχυσης των δομών τους και μακροπρόθεσμα να εξασφαλίσουν τη μεγέθυνση τους, μέσω της συνεχούς χρηματοδότησης τους βάση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και είναι σίγουρο πως ο Μιχαλολιάκος, από τη στιγμή που "ήρθε με κάποιο τρόπο στα πράγματα", αποκλείεται να φύγει τόσο εύκολα, παραιτούμενος από το γλυκό....χρήμα, που κινεί τα πάντα σε αυτή τη χώρα.

ΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ?

Ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποτιμηθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ώστε να γίνει εφικτό να καταπολεμηθεί ως φαινόμενο, αν αυτό κριθεί ότι είναι το ζητούμενο.

Διότι η Χρυσή Αυγή έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ως διαχρονικά αντιδραστικός δεξιός χώρος, που ενίοτε ανάλογα με τις περιστάσεις προβάλλει είτε ηπιότερο, είτε φανατικότερο πρόσωπο προς την κοινωνία.

Χρειάζεται νηφάλια πολιτική αποτίμηση, ώστε να γίνει εφικτό να ανακοπεί το ρεύμα των "απελπισμένων" που κατευθύνονται σε αυτή και λόγω των χρημάτων που έχουν μπεί στα ταμεία της, αναμένεται να δυναμώσει (λόγω χαρτζιλικώματος αλλά και ευκαιριών απασχόλησης και διαφόρων άλλων αιτιών).

ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ

Η φανέλα του Ναζιστή και η θολή, αόριστη, ψευδεπίγραφη και κατάπτυστη "ιδεολογία" της Χρυσής Αυγής, είναι -δυστυχώς γιατι βρίσκει ευήκοα ώτα ανάμεσα στους "γκρίζους" ανθρώπους- ΚΡΑΧΤΗΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ αντιστοίχου βεληνεκούς με τους κράχτες της ακροαριστεράς περί επαναστάσεων, τσε γκεβάρα, διεθνούς προλεταριάτου, αλληλεγγύης στους μετανάστες κλπ που αλιεύουν στελέχη και γενίτσαρους μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η Χρυσή Αυγή αλιεύει στελέχη, οπαδους, ψηφοφόρους, μέσα από τους "απελπισμένους της κρίσης" και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ως πολιτικό φαινόμενο

ΔΙΟΤΙ ΟΙ "ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ Η ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ "ΟΡΑΜΑ" ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΙΣ "ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ" ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.............ΔΙΝΕΙΣ ΓΡΟΘΙΑ "ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ"...........(που όλως τυχαίως διέπεται από "αριστερή" συνθηματολογία, γκαζάκια, "τρομοκράτες", λίστες Λαγκάρντ και κωλοτούμπες-Τσίπρες)

Ας μην υποτιμούμε τη Χρυσή Αυγή. Ας την πολεμήσουμε με το σωστό τρόπο

Ποιός είναι αυτός?

Δυστυχώς είναι ο δύσκολος δρόμος της κάθαρσης, της εμπέδωσης της νομιμότητας, της αληθινής ισονομίας και ισοπολιτείας μέσα από δίκαιες μεταρρυθμίσεις, τη φροντίδα για κοινωνικό κράτος και τη στήριξη όσων βγήκαν στην ανεργία και το περιθώριο χωρίς δίχτυ προστασίας.

Είναι ο δρόμος των μεγάλων αστικών κομμάτων που χρειάζονται ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ανασύσταση για να εκφράζουν την προοπτική και την ελπίδα ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΛΟΥΣ.

ΌΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή όμως, όπως έχω πει σε άλλες αναρτήσεις μου, το πολιτικό απόστημα που διαφεντεύει αυτή τη στιγμή τη χώρα και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ να κάνει σωστές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση (την εμπέδωση ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ δημοκρατίας στην Ελλάδα) ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...........


No comments: