Wednesday, January 12, 2011

Η άλωση της Κερατέας


Εδώ και ένα μήνα στην Κερατέα Αττικής, διαδραματίζεται το θέατρο του παραλόγου
Θα με ρωτήσετε, και πού δε συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό?
Και όλοι θα έχουμε να καταθέσουμε τις δικές μας ιστορίες καθημερινής τρέλας, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με πικρία
Το θέμα της Κερατέας είναι σύνθετο για πολλούς λόγους, και αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι και γράφω γι αυτό
Διαφορετικά θα είχα αρκεστεί στην αγανάκτηση μου, απέναντι στη φασιστική και τραμπουκική στάση μιας κοινότητας ανθρώπων, απέναντι στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες
Διότι περί αυτού πρόκειται.Αγνός Γκεμπελικός φασισμός, βγαλμένος μέσα από εποχές σκοταδισμού
Γιατί είναι πολύπλοκο ζήτημα?
Γιατί συνδυάζεται η άγνοια/ελλιπής ενημέρωση/ηθελημένη αδιαφορία των κατοίκων απέναντι στο θέμα της εγκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή τους (σε ένα χώρο που ούτως ή άλλως λειτουργεί ως παράνομη χωματερή εδώ και δεκαετίες, η οποία εκτός της δυσοσμίας, αυτο-αναφλέγεται τους θερινούς μήνες), μαζί με την αλήτικη και σπεκουλαδόρικη στάση της δημοτικής αρχής (διαχρονικά)
Η χαρά του δημοσιογράφου, να βγάλει λαβράκια!
Από πού να ξεκινήσει κανείς να εξιστορεί την υπόθεση, που καταλήγει να είναι τόσο απλό ζήτημα, όπως τα πάντα -τελικά- στη χώρα μας
Κάποιοι βρήκαν ένα "πάτημα"-μια πιασάρικη αφορμή, να πιέσουν για να διευθετηθούν με "ωραίο" τρόπο οι...εκκρεμότητες και τα συμφέροντα τους (δηλαδή να απαλλοτριωθούν τα καταπατημένα χωράφια που έχουν καταλάβει, ώστε να πάρουν αποζημίωση από την υποβάθμιση της γης που εκχωρούν για να γίνει ο Χ.Υ.Τ.Υ....)
Από δίπλα οι παπαγαλάκηδες της αριστεράς-δήθεν δίπλα στους αγώνες των πολιτών για τα "δικαιώματα" τους.
Οι κατ' επάγγελμα υπερασπιστές της δημοκρατίας μέσω "δυναμικών" αντιδράσεων, όπως έκαναν με υψηλή οικολογική ευαισθησία για τους κορμοράνους του Βοτανικού και τους "καημένους" κατατρεγμένους Ρομά και τους άλλους εξαθλιωμένους μετανάστες...
Θα ήθελα να προτείνω στον Τσίπρα που τόσο συχνά εμφανίζεται αηδιασμένος και εκφράζεται σε τόσο καλά ελληνικά για το πόσο αλληλέγγυος είναι προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους, να το γυρίσει στα βαφτίσια και τις κουμπαριές, όπως ο Μητσοτάκης, για να γελάσει και το χειλάκι του για λίγο...παραπικράθηκε το παλικάρι μας, βλέπετε
Πλήθος κάμερες και "απευθείας" ανταποκρίσεις ήδη κανονισμένες να δείχνουν το "ζουμί" δηλαδή τα σπασμένα κεφάλια και τις μολότωφ σε ώρα αιχμής, που ο μέσος πολίτης παραζαλισμένος από τους κώλους και τα βυζιά του STAR και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του ALTER, θέλει να δει και λίγη "δράση"
Άρτος και θεάματα η τηλεόραση, τη δουλειά μας να κάνουμε να γελάμε με την κατάντια και τη θλιβερή παρακμάζουσα ψωροκώσταινα των δανείων και της προπαγάνδας
Γιατί, εκτός από το θεαθήναι και την πολιτικολογία της πλάκας, από διαφόρους αρμόδιους και αναρμόδιους, η ουσία του ζητήματος είναι τόσο αισχρή και σκαιά, που είναι να σε πιάνει πονοκέφαλος με τη μαλακία που δέρνει τους ανθρώπους
Και καλά οι κάτοικοι. Πες είναι σε διαρκή σύγχυση μη ξέροντας τι να πρωτοπιστέψουν.
Δεν αναφέρομαι στους εισαγόμενους τραμπούκους διαφόρων προελεύσεων (χουλιγκάνοι, αναρχοαυτόνομοι, "αγανακτισμένοι πολίτες" κλπ κατηγορίες πιθήκων) που έκαψαν τα περιπολικά και συντηρούν τα μπλόκα ενώ επιτέθηκαν και στο αστυνομικό τμήμα. Ούτε και σε αυτούς που κρατούσαν τα κυνηγετικά όπλα και πυροβολούσαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τα ΜΑΤ
Αναφέρομαι στο μέσο κάτοικο της Κερατέας που μπορεί και να φοβάται να εκφραστεί και διαφορετικά. Άντε πες ότι αυτός δεν ξέρει, ακούει τα κανάλια που υποδαυλίζουν τη φωτιά. Θέλει κάπου να φανεί αλληλέγγυος γιατί σκέφτεται ότι θίγεται η πόλη του. Ότι τον έχουν στοχοποιήσει. Ότι είναι πολιορκημένος βρε αδερφέ...
Ο δήμαρχος ο κύριος Λεβαντής που είναι? Το δημοτικό συμβούλιο που είναι? Η περιφέρεια και τα θεσμικά όργανα που είναι? Τι κάνουν όλοι αυτοί? Ο κύριος Ιατρού που εμφανίζεται στην τηλεόραση ως δήμαρχος Κερατέας ποιος είναι? Και πως γίνεται να κάνει δηλώσεις  κάποιος που δεν είναι δήμαρχος, για λογαριασμό του δημάρχου?
Τα μπλόκα σε Κερατέα και Λαύριο, πως γίνεται να αποτελούνται από δημοτικά οχήματα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, υδροφόρες του δήμου, μηχανήματα εκσκαφής του δήμου, νταλίκες κλπ καθώς και να είναι παρόντες σε αυτά, δημοτικοί υπάλληλοι και να πληρώνονται μισθό από το Ελληνικό κράτος?
Πως γίνεται να κλείνεις δημόσιο δρόμο, με δημόσια μέσα και να μην επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας κατά παντός υπευθύνου, ονομαστικά (γιατί αυτοί που αναφέρω έχουν ονοματεπώνυμο, και είναι δημόσια πρόσωπα) και να ζητά να εκπέσουν του αξιώματος τους?
Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο της ιστορίας!! Γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να την τελειώσουν!!
Παρά στέλνουν τα ΜΑΤ για να παίξουν ξύλο με τους Κερατιώτες!! Αν είναι δυνατόν!!
Επί ένα μήνα, όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί την παράκαμψη της Πλάκας με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, και το κράτος, ενώ μας έβαλε στη διαδικασία να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε αντιπροσώπους, σφυράει αδιάφορα, στην κατάληψη του δημόσιου δρόμου από 5 αλήτες συνολικά, που εξυπηρετούν τα νταβατζιλίκια 50 άλλων από πίσω, με την ανοχή του δήμου Λαυρεωτικής!!!
Με οχήματα του δήμου τα μπλόκα, κύριοι, τι άλλο να πει κανείς και που να τον πιστέψουν, νισάφι πια με την εκλεγμένη πολιτική αλητεία και τα "δικαιώματα" του κάθε μειοψηφούντος κερατά, που με το έτσι θέλω κάνει πολιτική στην καμπούρα του Έλληνα.
Είπε ο Πάγκαλος πέντε μαλακίες και όλοι πέσανε να τον φάνε, επειδή είναι πάντα στόχος
Το όνομα του δημάρχου Λαυρεωτικής που ανέχεται αυτή την κατάσταση, το όνομα του εισαγγελέα που δεν τον κυνηγάει, το όνομα του Ραγκούση που δεν ξηλώνει τον υφιστάμενο του δήμαρχο, που καταστρατηγεί τους νόμους, γιατί δεν ακούγονται? Γιατί δεν πέσανε να τους φάνε?
Γιατί η μόνη τιμωρία γι αυτούς τους αλήτες τύπου Γκλέτσου, που τους ψηφίσανε για δημοτικούς άρχοντες, είναι το παραδειγματικό και δημόσιο ΞΗΛΩΜΑ. Και μόνο αυτό!! Ούτε ΜΑΤ, ούτε τίποτα!!
Αλλά είναι το ξεφτιλισμένο σύστημα που ζούμε τόσο βαθιά ριζωμένο στα μυαλά μας, που μια ζωή ασχολούμαστε με τον αφρό και τις δημόσιες σχέσεις, αντί να ζητάμε το κεφάλι αυτών που πραγματικά ευθύνονται
Σταματώ εδώ, γιατί είμαι οργισμένος από την αδυναμία μου να αντιδράσω αποτελεσματικά απέναντι στην καταπάτηση του δικαιώματος μου να κινούμαι ελεύθερα στη χώρα μου. Δικαίωμα που ετσιθελικά και για οποιοδήποτε σωστό ή λάθος λόγο μου στερούν συστηματικά οι άνθρωποι που πληρώνω μέσω της φορολογίας μου
Οι άνθρωποι, που για να βρίσκονται στη θέση τους, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποχρεώθηκε η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ να υπογράψει το Μνημόνιο, και να μείνει δέσμια σε αυτό, ένας θεός ξέρει μέχρι πότε
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-τίποτα λιγότερο!!

4 comments:

Anonymous said...

Εδώ και ένα μήνα στην Κερατέα Αττικής διαδραματίζεται όντως το θέατρο του παραλόγου, όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας. Επίτρεψέ μου ωστόσο να διαφωνήσω ριζικά στην αγανάκτησή σου απέναντι στη φασιστική και τραμπουκική στάση μιας κοινότητας ανθρώπων, απέναντι στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Εγώ θα μιλήσω για τη φασιστική και τραμπουκική στάση 300 πολιτικών και αρκετών παρατρεχάμενων απέναντι στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
Στην περίπτωση της Κερατέας δεν πρόκειται για άγνοια / ελλιπή ενημέρωση / ηθελημένη αδιαφορία των κατοίκων απέναντι στο θέμα της εγκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή τους. Πρόκειται για μια δίκαιη αντίδραση σε ένα έργο που θα προκαλέσει δεκάδες περιβαλλοντικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με σημαντικότερο όλων τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας (δεκάδες περιβαλλοντικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ρηγμάτων και φρεατίων στην περιοχή).
Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν μάχονται μόνο για να μην υποβαθμιστεί η περιοχή τους, πράγμα που είναι βέβαιο με τα ελληνικά δεδομένα.
Μάχονται γιατί κάποια στιγμή οι κυβερνήσεις πρέπει να πάψουν να συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν να είναι σκουπίδια.
Μάχονται για τον πολιτισμό μας. Μάχονται για το μοναδικό στοιχείο που έκανε και κάνει τους Έλληνες γνωστούς και αξιοσέβαστους σε παγκόσμιο επίπεδο – καθώς δεν έχουμε δυστυχώς να επιδείξουμε τίποτα άλλο, παρά τον αρχαίο πολιτισμό μας και τα σύγχρονα χάλια μας.

Αναφέρθηκες επίσης στην χαρά του δημοσιογράφου. Πού τους είδες εσύ τους δημοσιογράφους; Μόνο η ΖΟΥΓΚΛΑ και το ΑΛΤΕΡ εμφανίστηκαν για λίγο. Προφανώς έχεις επηρεαστεί από την παραπληροφόρηση. Κανένα κανάλι δεν προέβαλε το δίκιο (ή αν προτιμάς, τις απόψεις) των κατοίκων. Μόνο γενικότητες και ασάφειες, σαν αυτές που αναφέρεις κι εσύ ως επιχειρήματα, και παντελώς αναληθείς πληροφορίες, σαν τη προχθεσινή του Ραγκούση για την μη ύπαρξη προσφυγών.

Ενδεικτικά αναφέρω:
Τη Δευτέρα 13/12/2010 κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Το δίκιο των κατοίκων επιβεβαιώθηκε και δεύτερη φορά στις 16/12/2010 με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για την παύση των εργασιών και απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής. Κι όμως ο εισαγγελέας αφού δέχθηκε την απόφαση, παρέπεμψε το θέμα στις δυνάμεις της αστυνομίας και στον εθνικό μας εργολάβο (Κο. Μπόμπολα). Είναι προφανές πως η δικαστική εξουσία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και περιμένει πολιτικές εντολές (έτσι ανέφερε ο Διοικητής των ΜΑΤ), αντί να εφαρμόσει το νόμο. Το δίκαιο τον κατοίκων επιβεβαιώθηκε και από νέα απόφαση στις 29/12/2010. Ωστόσο τα ΜΑΤ εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή.

•Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκκρεμούν 3 προσφυγές στο ΣτΕ, και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών πριν την έκδοση σχετικών αποφάσεων (για τους απλούς πολίτες τουλάχιστον, αυτό ισχύει). Αυτό είναι κατάλυση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος…
•Επίσης δεν έχει περαιωθεί, και είναι παράνομη η έναρξη διαδικασίας απαλλοτριώσεων στο χώρο αυτό γι’ αυτό και έχει προσβληθεί στο Σ.τ.Ε., συνεπώς σύμφωνα με την νομολογία για τα ιδιωτικά ή δημόσια έργα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει καμία ενέργεια που αφορά αυτό το έργο.
•Την 25/1/2008 υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου για την χωροθέτηση ΟΕΔΑ-ΧΥΤΑ στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρο Κερατέας.
•Την 16/7/08 ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι σχηματίστηκε ιδιαίτερη δικογραφία με θέμα ” ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ” και διετάχθη προκαταρκτική έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

Anonymous said...

Συνέχεια...
Αναφέρθηκες επίσης και στο μέσο κάτοικο της Κερατέας που μπορεί και να φοβάται να εκφραστεί και διαφορετικά και γι’ ατό το λόγο συμμετέχει στη διαμαρτυρία. Θα σε πληροφορήσω ότι σύσσωμοι οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής αντιστέκονται στην υποβάθμιση του τόπου τους, μαζί με τον κύριο Λεβαντή και το δημοτικό συμβούλιο. Όσον αφορά στον κύριο Ιατρού που εμφανίζεται στην τηλεόραση ως ΠΡΩΗΝ δήμαρχος Κερατέας, πιστεύω ότι γνωρίζεις πολύ καλά ποιος είναι. Προφανώς οι δηλώσεις του (για λογαριασμό και του Δημάρχου και των κατοίκων) και η ικανότητά του να προβάλλει σωστά την αλήθεια ενοχλεί κάποιους. Ας πούμε ότι είναι ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ της Λαυρεωτικής. Έχεις καμία αντίρρηση; Ούτε εμένα μου αρέσει ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, αλλά δεν με ρωτήσανε…

Τα μπλόκα σε Κερατέα και Λαύριο αποτελούνται από δημοτικά οχήματα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, υδροφόρες του δήμου, μηχανήματα εκσκαφής του δήμου, νταλίκες κλπ. γιατί ικανοποιούν την απαίτηση αυτών που εξέλεξαν το Δ.Σ. και στο κάτω-κάτω, δεν τα πληρώνει το Ελληνικό Κράτος, αλλά οι φορολογούμενοι. Αν και δεν είναι ακριβώς έτσι (η ΕΛ.ΑΣ έχει κλείσει το δρόμο), εγώ λοιπόν προσφέρω το φόρο που πληρώνω εδώ και τόσα χρόνια για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Λαυρεωτικής. Έτσι κι αλλιώς κάπως πρέπει να γίνει απόσβεση αυτών των ποσών, αφού δεν έχουμε ούτε δωρεάν Υγεία, ούτε δωρεάν Παιδεία, ούτε ανάπτυξη, ούτε παρόν, ούτε μέλλον.
Όσο για τον εισαγγελέα; Εδώ δεν παρενέβη 30τόσες μέρες τώρα που υπάρχει δικαστική εντολή απομάκρυνσης των ΜΑΤ, θα παρέμβει τώρα; Στο κάτω-κάτω, αν αποφασίσει να παρέμβει, μάλλον θα πρέπει να διώξει τα ΜΑΤ, γιατί αυτά κλείνουν το δρόμο. Είδες εσύ πουθενά τους κατοίκους να στήνουν μπλόκα; Η ΕΛ.ΑΣ τοποθέτησε περιπολικά στα φανάρια των Καλυβίων και Κακής Θάλασσας που εμπόδιζαν την κυκλοφορία (τα απομάκρυνε μετά από 15 ημέρες για να ρίξει την ευθύνη στους κατοίκους), ενώ 2 κλούβες των ΜΑΤ και η διαβόητη ΑΥΡΑ έχουν κλείσει το δρόμο στο ύψος του ΒΙΟΠΑ Κερατέας. Αν υποχωρήσουν, να είσαι βέβαιος ότι θα υποχωρήσουν και οι κάτοικοι.
Τον Πάγκαλο δεν θα τον σχολιάσω. Αν θέλεις εσύ μπορείς να τον χειροκροτείς για τη «μαγκιά» του. Εγώ δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο.

Όσο για το ΞΗΛΩΜΑ, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ και την ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, μένω άφωνη!
Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτά που γράφεις εκφράζουν έναν ΕΛΛΗΝΑ πολίτη στη σύγχρονη Ελλάδα όπως την έχουν καταντήσει. Ή πλύση εγκεφάλου σου έχουν κάνει φίλε μου ή σε πληρώνουν ΑΔΡΑ για να γράφεις αυτά που γράφεις! (εύχομαι να είναι το πρώτο, γιατί στη δεύτερη περίπτωση, μάλλον εσύ είσαι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ)

Anonymous said...

Part 3
Έτσι για την ιστορία, αναφέρω τους λόγους αποκλεισμού της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή:
α. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως “Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους” (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)
http://www.youtube.com/watch?v=ABh8eOkzu-c
β. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)
γ. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων
δ. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων. Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)
ε. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία
στ. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980, ή μάλλον ήταν, αφού ο τότε περιφερειάρχης Αττικής, αποφάσισε και διέταξε “άρση της αναδάσωσης” τον Αύγουστο του 2007, την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν…. (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)
ζ. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης ” μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος”)
http://www.youtube.com/watch?v=CUavUKeBfzo&feature=player_embedded

Επίσης το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβάνει το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ στον ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μια σύντομη αναζήτηση στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αρκεί για να δείτε ότι ολόκληρη η Λαυρεωτική αναφέρεται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η περιοχή περιγράφεται ως Ζώνη Προστασίας Ορεινού Όγκου Λαυρίου ακόμα και στα δημόσια, ανοικτά δεδομένα (geodata.gov.gr)
Ο μόνος λόγος που δικαιολογεί την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή, είναι το κέρδος ορισμένων. Απλά παραθέτω ένα μικρό τμήμα άρθρου από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

«Υπάρχουν βέβαια και οι τσαντισμένοι. Οι αντιδραστικοί. Τελευταία πολλοί μαζεύτηκαν στην Κερατέα. Αρκετοί συγκρούονται με τα ΜΑΤ γιατί δεν θέλουν τα σκουπίδια στη γειτονιά τους. Ορισμένοι γιατί ξέρουν ότι πουθενά σε όλη την Ευρώπη δεν κατασκευάζονται τέτοιες χωματερές (επισήμως ΧΥΤΑ). Άλλοι γιατί γνωρίζουν πως το μότο «κάπου δεν πρέπει να τα πάνε;» προκαλεί θυμηδία ανάμεσα στους σοβαρούς επιστήμονες. Όλοι όμως οι κάτοικοι της «Σκουπιδοχώρας» οφείλουν να αναρωτηθούν πού στο καλό πάνε τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που πληρώνουν υποχρεωτικά -μέσω της ΔΕΗ- ως δημοτικά τέλη. Ίσως γι’ αυτό η κυβέρνηση προωθεί τη συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), μέσω της τεχνολογίας της βιοξήρανσης, ώστε τουλάχιστον στην Αττική να καταλήξουν μόνο σ’ έναν, τον διάσημο Εθνικό Εργολάβο που κανείς ποτέ δεν λέει τ’ όνομά του (όμιλος Μπόμπολα). Ο τζίρος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής θα αγγίξει τα 5,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια.»

Φιλικά,
Μία από τους «5 αλήτες» που σε εμποδίζουν να κινείσαι ελεύθερα στην χώρα σου και δεν έσκυψε το κεφάλι στις επιθέσεις των ανδρών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ …. (δεν θυμάμαι ποιον προστατεύει)

Υ.Γ. Για να κινηθείς ελεύθερα στη χώρα σου, πρέπει να πληρώνεις ΔΙΟΔΙΑ.

Clairy said...

Μια από τους πέντε αλήτες που κλείνουν το δρόμο αποκλείεται να είσαι εκτός εάν είσαι Ρώσος μετανάστης, ένας από τους δυο γιους του Ρώσου μετανάστη, ένας από τους δυο άνεργους εποχιακούς δασοπυροσβέστες. Άρα είσαι άλλη μια επαναστάτρια του κώλου ή του καναπέ απλώς, που πετάγεται το απόγευμα, μετά τον καφέ της "Να δει τι κάνουν τα αγόρια" κι όποτε έχει συναυλία διαμαρτυρίας (άλλο ξεφτυλίκι αυτό)πάει κομμωτήριο και φτιάχνει το μαλλί!

Αυτά τα ανυπόστατα τα οποία γράφεις, τύπου λόγια για να πείσεις, να πας να τα πεις σε ΜΗ κάτοικους, που δεν ζουν καθημερινά από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, δεν έχουν ιδία αντίληψη της πραγματικότητας και με άνεση θα καταπιούν την προβοκατόρικη μπούρδα που αναμασάτε με τόση ευκολία για να αιτιολογήσετε το νταβατζιλίκι σας!

Ακυρώνετε με το γραψαρχιδισμό σας την απόφαση της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής, του Συμβουλίου της Επικρατείας και εμμένετε στην απόφαση (παραποιημένη κι αυτή για να παραποιημένη τα προπαγανδιστικά συμφέροντά σας) του Ειρηνοδικείου. Ότι ακριβώς πράττετε και οι ίδιοι δηλαδή, καταλύετε τους νόμους και όχι δεν είσαστε εσείς τρελοί, είναι όλοι οι άλλοι!!

Το copy - paste δε ή απλώς η παπαγαλία από το εμπρειστικό μπλογκ με το ανάλογο όνομα που προτρέπει σε αίμα και σκοτωμούς, χρωματίζει γλαφυρά και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το ποιόν κανενός σας!

Το Οβριόκαστρο είναι χώρος απόθεσης σκουπιδιών από την αρχαιότητα (ο-Μ-βριόκαστρο), τριάντα χρόνια λειτουργεί παράνομη χωματερή, έχει καεί το Δασκαλείο δέκα φορές εξαιτίας αυτού, και τώρα σας έπιασε η κωλοπρεμούρα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τον υδροφόρο ορίζοντα (που μολύνεται τόσα χρόνια). Μήπως ανήκεις κι εσύ αγαπητή σε έναν από τους 48 ιδιοκτήτες - παράνομους καταπατητές (άλλο... θαύμα!!!! Το 2003 που υπογράφηκε η υπουργική πράξη για να γίνει ΧΥΤΑ ήταν μόλις 5, εν έτη 2011 έγιναν 50!!! Ούτε τα ψωμιά και τα ψάρια στην παραβολή τέτοιον πολλαπλασιασμό!) που δεν αποζημιώνονται!? Ή στους... καημένους Αθηναίους που αγόρασαν οικόπεδα δίπλα στη χωματερή κι έφτιαξαν μια εξίσου καημένη βιλίτσα (αυθαίρετη βεβαίως - βεβαίως!) και ευκαιρία βρε αδελφέ, να βγάλουν κι αυτοί ένα χαρτζιλικάκι!???

Ποιους κατοίκους της Λαυρεωτικής αντιπροσωπεύετε!? Γιατί κι εμείς, και οι γνωστοί και οι φίλοι μας και οι γείτονες και οι μαγαζάτορες και οι επαγγελματίες Λαυρίου, και τόσοι άλλοι, κάτοικοι Λαυριωτικής είμαστε και είμαστε όλοι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ με την πάρτη σας!

Την επόμενη φορά, αφενός να είσαι πιο επιλεκτική και να προπαγανδίζεις σε άσχετα μπλογκς ή σε ομοειδή που αλληλοευλογείτε το παράλογό σας ή αν έχεις το θράσος να υποστηρίζεις τα ψεύδη σου, να το κάνεις ΕΠΩΝΥΜΩΣ!